Costa Blanca

Costa Blanca

Hvis du leter etter sol, hvite strender, klipper som tar pusten fra deg, vakker natur og et av de sunneste klimaene i verden kan Costa Blanca være det rette valget for deg.

Kyststripen Costa Blanca – som betyr den hvite kysten – har Europas beste klima med flest solskinnsdager og en gjennomsnittstemperatur på nesten 20°C.

Costa Blanca er også den mest populære kystlinjen for turister i den spanske delstaten Alicante. Området er spesielt kjent for sine hvite sandstrender, gjemte viker, fantastiske natur og vakre naturparker.

18 byer ligger langs Costa Blancas kystlinje, fra Denia i nord til Pilar de la Horadada i sør. Fra nord til sør er det 212 kilometer med vakker kyst å oppdage.

Det arrangeres til stadighet mange varierte og originale festligheter, så om man blir lei av strandlivet og vil aktiviseres, så mangler det ikke på tilbud.

WHO (The World Health Organization) anser Costa Blanca som en av de sunneste stedene å bo. Dette er er i stor grad på grunn av Europas to største saltvannsinnsjøer, Salinas de San Miquel og Laguna de la Mata, som ligger rundt Torrevieja og hjelper til med å skape det fantastiske miljøet. Disse to innsjøene gjør at luften inneholde mye jod, noe som er sett på som veldig sunt å puste inn i denne mengden. For de som er bekymret for helsen, er dette gjerne viktig når man velger hvor man skal bo.

Vintertemperaturene er milde og solen skinner under alle årstidene, dette gjør at Costa Blanca tiltrekker besøkende utenom sommermånedene. Det er også det perfekte stedet for utendørs aktiviteter året rundt. Området har blitt et ledene internasjonalt reisemål på grunn av sitt varierte tilbud av golfbaner. Det er 21 baner i regionen, og 3 Pitch &Putt baner.

Middelhavet i dette området av kysten er ideelt for vann-aktiviteter både om sommeren og vinteren. Det er mulighet for vindsurfing, seiling, kitesurfing og vannski. Området er også flott for kano, robåt og dykking.

Costa Blanca er lett tilgjengelig siden området har fantastiske forbindelser til resten av Spania. Infrastrukturen er en av de beste i hele Spania.

Costa Blanca sør:

Alicante, Ciudad Quesada, Torrevieja, Gran Alacant, La Mata, La Zenia, Playa Flamenca, Santa Pola.

Costa Blanca nord:

Albir, Benidorm, Alfaz del Pi, Altea and Calpe.

 

Se andre områder

Costa Blanca – Costa CalidaCosta del SolGran Canaria


© Copyright 2015 All rights reserved by Din Formidler