Gran Canaria

Gran Canaria

Gran Canaria er den nest sørligste av øyene som tilhører den spanske øygruppen Kanariøyene, en øygruppe i Atlanterhavet. Gran Canaria blir ofte omtalt som et kontinent i miniatyr på grunn av et meget variert landskap og klima, et klima som for øvrig er kjent som et av verdens beste. Den unike floraen og det vulkanske landskapet har ført til at øyas vestlige halvdel i 2005 ble erklært som et biosfære reservat av UNESCO. Blant Kanariøyene er Gran Canaria den nest største øya, målt etter befolkning. Kun Tenerife har flere innbyggere.

Gran Canaria er det perfekte stedet for solhungrige nordmenn.

Her finner du nesten 60 kilometer med strender langs 236 kilometer med kystlinje under den varmende solen. Det er en øy med variert natur og et hav av historie og kultur.

Gran Canaria er kjent for en mengde ulike mikroklima rundt omkring på øya på grunn av sitt unike landskap. Gjennomsnittstemperaturen ligger på ca. 20 °C om vinteren og ca. 26 °C om sommeren. Øyas østkyst er flat med flere ulike strandperler. Vestkysten gir deg stupbratte fjellsider og fantastisk natur. Kysten i nord får mest regn, men er til gjengjeld det mest grønne og frodige området. I sør finner vi det varmeste klima og flest antall soldager. Området er kjent for sine mange flotte strender, hvor Playa del Inglés og Maspalomas er de lengste. Her finner du også populære strender som Amadores, Anfi del Mar og Playa de Mogán.

Gran Canarias eneste kommersielle flyplass ligger øst på øya og er en av Spanias mest travle. Den ligger 25 km fra de populære turistsentrene i sør og 18 km fra hovedstaden Las Palmas.

Gran Canaria er en flott destinasjon for alle aktive utøvere, omgitt av strender, med et hav av muligheter for aktiviteter. De flotte temperaturene gjør øya til et yndet sted vinterstid for surfing, dykking og seiling. Du kan gå lange fotturer i skog og fjell, spille golf på kanten av vulkanske krater, jogge langs sjøsiden eller oppdage bortgjemte strandperler. Øya har en sterk golftradisjon med perfekte forhold for golfturisme. Stedet har relativt lite kriminalitet og levekostnadene er mindre her en ellers i Spania på grunn av lavere moms på varer.

Byer på Gran Canaria: Las Palmas, Mogán, Puerto Rico, Arguineguin,  Playa del Ingles.

 

Se andre områder

Costa BlancaCosta CalidaCosta del Sol – Gran Canaria


© Copyright 2015 All rights reserved by Din Formidler